באם אתם מחזיקים דפיברילטור בביתכם הפרטי, בבית העסק שלכם, בבית הספר, בקליניקה או בארגון – לא די בהחזקה פסיבית של המכשיר: עליכם לבדוק בקביעות וביסודיות כי המכשיר תקין ועובד. בדיקות התקינות חשובות, כי כך תוכלו למנוע אי נעימויות כגון מצב חירום פתאומי, בו תצטרכו להשתמש במכשיר באופן מיידי, אך לא תוכלו כיוון שהמכשיר לא יפעל כראוי.

איך בודקים שהדפיברילטור שלנו תקין וכל כמה זמן יש לבדוק תקינות דפיברילטור?

ישנן בדיקות תקינות קבועות אותן עליכם לבצע על הדפיברילטור:

בדיקה יומית: מדי יום, הסתכלו על המחוון שנמצא בקדמת המכשיר. על מנת לדעת שהמכשיר תקין ומוכן לעבוד – ודאו כי הנורה ירוקה, ולא אדומה: הנורה האדומה מסמנת בעיה כזו או אחרת. במצב זה, ערכו בדיקה ועיינו בחוברת ההדרכה של הדפיברילטור לשם מציאת הפעולות הרלוונטיות.

בדיקות חודשיות: עליכם לוודא כי הסוללה והאלקטרודות עודן בתוקף. לכן, בדקו את תאריך התפוגה של האלקטרודות והסוללה פעם בחודש. בנוסף, ודאו כי יש נייר במתקן ההקלטה של המכשיר וכרטיס המידע עובד כראוי.

איך לתחזק את הדפיברילטור כדי לשמור על תקינותו?

אחת לכמה חודשים, לכל הפחות, בצעו את הפעולות הבאות:

  1. הטעינו את הסוללה כל זמן שאינכם משתמשים במכשיר. כך המכשיר יהיה תמיד מוכן לפעול בעת הצורך. שימו לב לנורת החיווי של הסוללה: נורה אדומה מסמנת כי הסוללה חלשה ועליכם להטעינה מיד.
  2. על מנת לשמור על ניקיון המכשיר, העבירו על חלקו החיצוני של המכשיר מטלית עם מי סבון, או אלכוהול איזופרופילי (שריכוזו 9%), או אתנול מפוגל. נגבו את המכשיר במטלית יבשה לאחר הניקיון.
  3. החליפו את האלקטרודות כל שנתיים עד חמש שנים (לפי הוראות היצרן)
    או
    מיד אחרי שימוש (תוכלו לרכוש אלקטרודות חדשות בנפרד).
  4. לעולם אל תפרקו את הדפיברילטור, כיוון שפירוקו לחלקיו עלול לשבשו.
  5. על מנת לבדוק את החיוויים הקוליים, פתחו את מכסה המכשיר והקשיבו לחיוויים. ודאו שהם נשמעים כראוי. בנוסף, בדקו כי התכנים המופיעים בתצוגה מתאימים לחיוויים הקוליים. סגרו את המכסה, וודאו כי החיוויים פסקו, וכי הנורה ירוקה כעת.

הערה: מומלץ כי תערכו רשימה מסודרת של כל הדברים אותם עליכם לבדוק באופן קבוע. עקבו ובצעו במדויק אחר כל הפעולות אותן רשמתם. כך תקלו על עצמכם בביצוע נכון ומאורגן של כל הבדיקות הרלוונטיות.

פרט לבדיקות ולתחזוקה הידנית שהוזכרו מעלה, הדפיברילטור מריץ בדיקות בקביעות. במכשיר ישנה מערכת הבודקת באופן יום-יומי את תקינות הסוללה, האלקטרודות, כמו גם רכיבי חשמל נוספים.
בדפיברילטור ישנם חלקים חשמליים מורכבים יותר, אותם המערכת טוענת באופן חלקי או מלא – אחת לשבוע או לחודש, לפי רמת המתח של אותם חלקים.

חשוב: בעת כל אחת מהבדיקות העצמיות אותן הדפיברילטור מבצע, מכסה המכשיר חייב להיות סגור תמיד.

חשוב 2: אחת למספר שנים רצוי לוודא שהמכשיר מכויל כראוי. למידע מורחב על כיול ציוד רפואי.