יש רגעים בחיים שאנחנו חייבים להיות מוכנים אליהם מראש – אירוע לבבי הוא אחד מהם. החיים עלולים להפתיע אותנו, להיות בלתי צפויים ולהשתנות מקצה לקצה בכמה רגעים ומבלי שנבחין בכך.

מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה לדאוג להגיע לתרחיש מהסוג הזה כמה שיותר מוכנים ולדאוג שיהיה בקרבת מקום דפיברילטור מומלץ, אמין ואיכותי, ולא פחות חשוב, שנדע איך להשתמש בו כדי להציל חיים.

מה זה דפיברילטור, אילו סוגי דפיברילטורים קיימים, כמה עולה דפיברילטור ידני והאם באמת כל אחד מאיתנו יכול להציל חיים? כל זאת ועוד במדריך הבא לבחירת דפיברילטור מומלץ.

דפיברילטור מומלץ לבית או לעסק
להיות מוכנים לכל מצב: כך תדעו לזהות דפיברילטור מומלץ לשימוש

סוגי הדפיברילטורים הקיימים בשוק

אם הגעתם לסקירה הזו, כנראה שכבר עברתם את שלב התהיות בשאלות כמו האם כדאי לקנות דפיברילטור או כיצד משתמשים בדפיברילטור. אתם ככל הנראה כבר מעוניינים לקבל מידע על סוגי דפיברילטורים, מאפייניהם ומחיריהם.

ניתן לחלק את סוגי הדפיברילטורים הקיימים בשוק לשלושה: דפיברילטור אוטומטי, חצי אוטומטי או ידני: דפיברילטור אוטומטי מומלץ לשימוש במקומות עבודה, מקומות ציבוריים הומי אדם, בתי ספר ומוסדות חינוך וכן לשימוש ביתי, שכן הוא מאפשר שימוש יעיל ללא כל ידע מוקדם.

דפיברילטור חצי אוטומטי מומלץ לשימוש במכונים, מרפאות, אמבולנסים וכו', כמכשיר "ביניים" בין דפיברילטור אוטומטי לבין דפיבירלטור ידני.

דפיברילטור ידני לעומת זאת, נותן את המענה למי שמבקש להיות מוכן לכל מצב בעלות נוחה (בהשוואה למכשירי ההחייאה המתקדמים בהם משתמשים במרפאות השונות או בבתי חולים).

 

הדפיברילטורים החמים ביותר בשוק ב-2021

להלן מספר דגמי דפיברילטורים מומלצים של מספר יצרנים מובילים המשווקים ומופצים לשוק הישראלי:

✔️ רשימת דפיברילטורים אוטומטיים מומלצים לפי דגם ומותג:

  • Lifeline AED של חברת Defibtech  – דפיברילטור אוטומטי מתקדם המאפשר תפעול קל ופשוט ללא ידע קודם.
  • HeartStart HS1 של חברת Philips – מכשיר החייאה תוצרת ארצות הברית, שמאפשר הפעלה מהירה בעת אירוע לבבי פתאומי.
  • AED Plus של חברת Zoll – מכשיר החייאה המיועד לצוותי רפואה. המכשיר כולל הנחיות קוליות וחזותיות, ופועל בהתאם לפרוטוקוליםרפואיים מוגדרים.
  • FRED easy של חברת Schiller – מכשיר החייאה המיוצר בשוויץ, בעל אורך חיי סוללה של 8 שנים הנותן הוראות קוליות בשפה העברית בעת התפעול.

✔️ רשימת דפיברילטורים חצי אוטומטיים בולטים לפי דגם ומותג:

  • P350 של חברת HEARTSINE – דפיברילטור פשוט להפעלה, באמצעות שימוש בהוראות ויזואליות וקוליות.
  • HS1 של חברת Philips – מכשיר החייאה שתוכנן במטרה לתת מענה מיידי וקל לתפעול במקרה חירום רפואי. המכשיר אינו דורש ידע קודם, ומעניק פקודות קוליות ברורות.
  • Lifeline של חברת DefibTech – מכשיר הנותן הוראות קוליות בשפה העברית ומאפשר תפעול מיידי בעת אירוע חירום.

✔️ דפיברילטור ידני ביתי מומלץ לפי דגם ומותג:

  • Lifeline PRO AED של חברת Defibtech  – מכשיר המציע שליטה מלאה על המכשיר, כולל ניטור אק"ג.
  • M5066A של חברת Philips – דפיברילטור לשימוש ביתי המאפשר שליטה ידנית מלאה בעת האירוע.

 

אז איך לבחור דפיברילטור מומלץ?

כדי לבחור בדפיברילטור שישרת את הצרכים שלכם באופן המיטבי, כדאי להבין לפני כן מהם הצרכים שלכם, מהם מאפייני המכשיר, מה כוללת האחריות במידה והיא ניתנת על ידי היצרן ובאיזה שפה המכשיר יפיק קול בזמן האירוע.

להלן רשימת הדברים שיש לבדוק ולקחת בחשבון בעת בחירת דפיברילטור מומלץ:

#1 אורך חיי הסוללה – מכשירי ההחייאה בשוק מגיעים עם סוללה מובנית שאינה נטענת. אורך חיי הסוללה הממוצע של דפיברילטור הינו 4-6 שנים בממוצע, בעוד חלק מהמכשירים מספקים 7-8 שנים.

#2 דגם המכשיר – ישנן מספר חברות בולטות בשוק המייצרות דפיברילטורים, כאשר לכל חברה ישנם דגמים שמתאימים לצוותי רפואה בעלי ידע קודם, וישנם דגמים שיתאימו לחסרי הכשרה רפואית.

#3 נראות ועיצוב המכשיר (לתפעול זריז) – בחלק מהמכשירים ישנן הוראות ויזואליות על גבי צג המכשיר, לצד כפתורים דינמיים בצבעים שונים שפועלים בזמן האירוע. ככל שיהיו יותר הוראות ויזואליות ברורות, כך יהיה יותר קל להפעיל את המכשיר ולהציל חיים.

#4 הוראות קוליות ברורות – יש לוודא כי הוראות המכשיר ברורות מספיק על מנת לתפעל את המכשיר ללא הפרעות תחת לחץ.

#5 השפה שבו תושמענה ההוראות הקוליות – ישנן אופציה לדפיברילטור עם הוראות קוליות בעברית או באנגלית בהתאם למכשיר. המכשירים הנפוצים ביותר בשימוש בישראל מספקים הוראות קוליות בעברית.

#6 משך האחריות על המכשיר – תקופת האחריות על מכשירי ההחייאה נעה בין 5 ועד 8 שנים. ישנה אחריות יצרן, וישנה אחריות של המשווק הרשמי. לרוב המכשירים אחריות יצרן.

#7 סוג המכשיר – אוטומטי, חצי אוטומטי, ביתי – הדפיברילטור האוטומטי הינו הקל ביותר לשימוש ואינו דורש התערבות במהלך אירוע לבבי. בדומה לו, המכשיר החצי אוטומטי שדורש התערבות קלה במיוחד ומעדכן על כך באמצעות פקודה קולית.

הדפיברילטור הביתי מתאים למי שמסוגל לתפעל באופן ידני את המכשיר, ובמילים אחרות – בעל ידע קודם. כמו כן, בכל אחד מהמצבים מוטב להכיר את הפעולות הבסיסיות הכרוכות בתהליך החייאת CPR – החייאה 101.

כמה עולה דפיברילטור מומלץ?

יש דברים שאסור לחכות איתם, משום שמכשיר החייאה שנמצא בידיכם היום עשוי להציל חיים מחר. עלויות של דפיברילטורים מומלצים משתנות בהתאם למספר פרמטרים: סוג הדפיברילטור, איכות הדפיברילטור, עיצוב ותצוגה (דיגיטלי או לא למשל), מספר שפות וגורמים נוספים.

לפניכם טווחי מחירים ממוצעים לפי סוג הדפיברילטור:

השוואת מחירים של דפיברילטורים מומלצים (ממוצע מחירי היצרנים הבולטים):

דפיברילטורים מומלצים מחיר ממוצעטווח מחירים מומלץ
טווח מחירים ממוצע לדפיברילטורים חצי אוטומטיים (בהתאם למכשיר והיצרן)7,500 – 5,000 ₪
עלויות של דפיברילטורים אוטומטיים מומלצים
(בהתאם למכשיר והיצרן)
7,000 – 4,000 ₪
מחיר דפיברילטור Lifeline AED של חברת Defibtech  5,800 – 4,200 ₪
מחיר דפיברילטור HeartStart HS1 של חברת Philips4,800 ₪ – 4,200 ₪
מחיר דפיברילטור AED Plus של חברת Zoll
7,000 – 4,000 ₪
מחיר דפיברילטור FRED easy של חברת Schiller8,900 – 5,500 ₪
מחיר דפיברילטור P350 של חברת HEARTSINE 7,500 ₪ – 5,400 ₪
מחיר דפיברילטור אוטומטי מתקדם HS1 של חברת Philips5,600 ₪ – 4,900 ₪
מחיר דפיברילטור Lifeline Pro AED של חברת Defibtech4,800 ₪ – 4,200 ₪
מחיר דפיברילטור M5066A של חברת Philips4,700 ₪ – 4,000 ₪

חשוב להבין כי לעיתים ישנם דפיברילטורים של אותו היצרן, בעלי דגם זהה או דומה אשר עבר שיפורים כאלה ואחרים ומחירו עשוי להשתנות בין מכשירים. כמו כן, באופן טבעי מחיר ממוצע לדפיברילטור ביתי או דפיברילטור אוטומטי על פי רוב יהיה שונה ממחירו של דפיברילטור חצי אוטומטי.